adriennenijssen

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Recensies Maandag

Boeken > Maandagavond kwart over tien

Amarant, magazine voor lesbische en biseksule vrouwen, jaargang 47, nummer 4 (augustus 2018)
Aafke Vlaanderen Oldenzeel


Eindelijk weer een verhalenbundel van Adriënne Nijssen, en wat leest ‘ie’ heerlijk weg. Adriënne verstaat  de kunst om uit elk heimelijk opgevangen gesprek, krantenbericht, elke ontmoeting in binnen- en buitenland, een herkenbaar verhaal te maken.
Het zijn dingen die jou en mij zouden kunnen overkomen, dat maakt ze zo toegankelijk. Ze kan beeldend vertellen, vol humor en gevoel. Geweldig vond ik het verhaal ‘Dat mistige rooie beest’ waarbij je denkt ‘poeh, dat zou mijn vriendin  niet zijn, maar waar het verhaal aan het eind toch een andere, verrassende wending krijgt.
En heerlijk om als lesbische vrouw niet ‘om te hoeven denken’ omdat de verhalen gaan over ontmoetingen, romances,  break-ups en ‘flirtages’ tussen vrouwen, toch nog vaak lastig om te vinden, of alles al verslonden.
Het fijne van dit boek, een verhalenbundel, is dat je het makkelijk pakt om even een paarverhalen te lezen. Mijn bezwaar  bij een roman is dat je vaak, net als je lekker in het verhaal zit, er weer iets anders moet gebeuren. Of dat je het maar niet pakt omdat je weet dat je maar kort de tijd hebt om te lezen. Dan is een verhalenbundel heerlijk, je leest per verhaal en kunt  na elk verhaal wegleggen (al lees je stiekem toch nog altijd even een …). En juist daardoor lees je het veel sneller uit dan een roman.
Adriënne heeft weer een pareltje afgegeven, een bundel die ik met zeer veel plezier heb gelezen. Een zeer welkome bundel  in een boekenwereld waar het heterogehalte toch de boventoon voert. Wat overigens niet wil zeggen dat de bundel alleen maar gelezen kan worden door lesbische vrouwen. Voor iedereen die te maken heeft met liefde, relaties en daten zijn de verhalen herkenbaar!

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu